Ο Γκοτιέ στο Μουσείο Μπενάκη

Είχα καιρό να ενθουσιαστώ με μία είδηση. Επίσης, είχα καιρό να “ζηλέψω” post στο ίνσταγκραμ όσων κατάφεραν να βρεθούν στην ιδιαίτερη αυτή εκδήλωση.

Ο Ζαν-Πολ Γκοτιέ ένας Γάλλος δημιουργός μόδας που όλοι ξέρουμε βρέθηκε στην Ελλάδα για έναν υπέροχο λόγο.

Για μία έκθεση αφιέρωμα στη δουλειά του η οποία είναι εμπνευσμένη από την Ελλάδα, την κουλτούρα, τον πολιτισμό μας.

Ο ίδιος δήλωσε σχετικά «Η Ελλάδα ανέκαθεν αποτελούσε πηγή έμπνευσης για εμένα: το φως, ο ουρανός, τα νησιά, οι άνθρωποι…

Τρέφω μεγάλο σεβασμό για τον πολιτισμό σας και την προσφορά σας στην ανθρωπότητα. Προσωπικότητες όπως η Μελίνα Μερκούρη, η Ειρήνη Παππά, η Νάνα Μούσχουρη άφησαν ανεξίτηλα τα ίχνη τους στον κινηματογράφο, στο θέατρο, στη μουσική και στη μόδα με το ταλέντο, την ομορφιά τους και την έμφυτη αίσθηση του στιλ.

Το Μουσείο Μπενάκη είναι ένα από τα πιο όμορφα στον κόσμο και είμαι υπερήφανος που συμμετέχω σε αυτή την έκθεση».

Χαμογελαστός και κεφάτος, φορώντας τη μαρινιέρα που ο ίδιος σχεδίασε και η οποία θα πωλείται στο πωλητήριο, υποδέχτηκε 200 διάσημους από τον χώρο του θεάτρου, της μόδας, του τραγουδιού και της κοσμικής Αθήνας οι οποίοι συγκεντρώθηκαν το βράδυ της Τρίτης στο Μουσείο Μπενάκη για να θαυμάσουν τις δημιουργίες του καταξιωμένου Γάλλου σχεδιαστή. Να σημειωθεί πως το εισιτήριο κόστιζε 1000ευρώ και τα έσοδα διατέθηκαν υπέρ του σκοπού του μουσείου.

«Η αίσθηση της ομορφιάς γεννήθηκε σε αυτήν τη χώρα», συμπλήρωσε ο Γκοτιέ. Και η επίδειξη απέδειξε πως όταν εμπνέεσαι με πάθος από κάτι αυτό φαίνεται στη λεπτομέρεια της δουλειάς σου.

«Ενα μεγάλο δώρο» χαρακτήρισε το γεγονός η κυρία Ειρήνη Γερουλάνου, μέλος της διοικητικής επιτροπής του Μουσείου Μπενάκη, η οποία ευχαρίστησε τον Γκοτιέ αλλά και τον στενό Ελληνα συνεργάτη του, Κωνσταντίνο Καταλακινό, για την πραγματοποίησή της.

Εγώ με την δική μου ταπεινή γνώμη οφείλω να πω πως ήταν μία υπέροχη κίνηση και εύχομαι να γίνουν περισσότερες. Μην το αρνείστε, είναι ξεκάθαρο πως η μόδα είναι ιστορία, είναι αντικατοπτρισμός της κοινωνίας και όσο κινούνται (και) αυτοί οι τροχοί τόσο θα διαφωτιζόμαστε.

υγ. Θέλω δική μου τη “Μελινιέρα”, τη μπλούζα που σχεδίασε ο Γκοτιέ προς τιμή της Μελίνας Μερκούρη.

#jeanpaulgaultier #retrospective #benakimuseum

A post shared by Pantelis Karras (@panteliskarras) on