#είμαιΝοικοκυρά: Μακαρονάδα με πέστο βασιλικού και αβοκάντο

Όπως σας απέδειξα περίτρανα σε προηγούμενή μου συνταγή (τη “γνωστή” σαλάτα με το αβοκάντο – Ελένη σε ευχαριστώ που τη δοκίμασες, μόνο εσύ πίστεψες στο ταλέντό μου) είμαι νοικοκυρά.

Στο πλαίσιο αυτό λοιπόν, το τελευταίο διάστημα μαγειρεύω τόσο συχνά που με εκπλήσσω. Έτσι δοκιμάζω πολλές συνταγές που μεν εμπνέονται από γνωστούς μάγειρες, βλ. Άκη, αλλά πάντα τις “φέρνω” στα μέτρα μου (σ.σ. βαριέμαι να ακολουθώ οδηγίες).

Η συνταγή που ακολουθεί είναι μία παραλλαγή της αγαπημένης μου μακαρονάδας, που δεν είναι άλλη από την πέστο βασιλικού. Η παραλλαγή προκύπτει από την αγάπη μου για τα αβοκάντο και από την ευγενική χειρονομία του θείου Γιώργου που μου έστειλε 2 τσάντες αβοκάντο, από την αβοκαντιά του.

Υλικά:

  • Μακαρόνια (όταν είναι αρχές του μήνα και με παίρνει οικονομικά με περισσότερη άνεση, παίρνω γεμιστά χειροποίητα τορτελίνια)
  • Παρμεζάνα (ζητήστε να σας τρίψουν στο σούπερ μάρκετ αλλά πάρτε και λίγη έξτρα) – εγώ αγοράζω από τα Lidl (not sponsored).
  • Κουκουνάρι (όχι αυτό που βάζουμε στο δέντρο #χιούμορ)
  • λίγα Καρύδια
  • Φύλλα βασιλικού (αναλόγως πόσες μερίδες θέλετε βάζετε περισσότερα – προσωπικά επειδή μου αρέσει πολύ η μυρωδιά βάζω 15 φύλλα) – έχω γλαστράκι πάλι από τα Lidl (not sponsored), το οποίο έχει φουντώσει και δεν τσιγγουνεύομαι.
  • Αβοκάντο
  • Ελαιόλαδο
  • Πιπέρι
  • Αλάτι

Οδηγίες: 

-Βράζετε τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες στο κουτί

-Σε ένα μπλέντερ βάζετε λίγο λαδάκι, προσθέτετε περισσότερο κατά βούληση, τα φύλλα βασιλικού (τα πλένετε ε!), τα καρυδάκια, περίπου 2 κουταλιές της σούπας παρμεζάνα και το 1,5 αβοκάντο.

-Αλέθετε μέχρι να γίνει ένας ομοιόμορφος πολτός παχύρευστος αλλά όχι πέτρα.

-Αφότου στραγγίσετε τα μακαρόνια βάλτε πολύ λίγο, ή και καθόλου αν δεν θέλετε, βούτυρο καρύδας και βάλτε μέσα τα μακαρόνια, ρίξτε το μείγμα και ανακατέψτε.

-Προσθέστε λίγο ακόμη κουκουνάρι, το υπόλοιπο αβοκάντο το οποίο έχετε κόψει όμορφα και φλοίδες παρμεζάνας (αν πήρατε αλλιώς ανδεν πήρατε, βάλτε τριμμένη).

-Κόψτε κι ένα κομματάκι ακόμη βασιλικού και σερβίρετε με λευκό κρασί (προτιμώ το λευκό από “Άκρες Σκουρά” – εύγευστο, ευκολόπιοτο και με κόστος μόλις 6ευρώ).

Ελπίζω να σας αρέσει!

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.